Bravčové vindaloo

Bravčové vindaloo

6 porcií

60 minút

Recept na bravčové vindaloo si obľúbia predovšetkým milovníci štipľavých chutí. Pri príprave tejto indickej pochúťky sa totiž chilli papričkami, cesnakom ani zázvorom nešetrí. Recept je síce náročnejší na množstvo surovín, ale s praktickými kuchynskými pomocníkmi ETA nie je samotná príprava vôbec zložitá. 

 

Suroviny:

4 sušené červené chilli papričky
2 lyžičky rímskej rasce
1 lyžička kurkumy
1 lyžička škorice  
6 ks kardamomu (iba semienka)
1 lyžička celého čierneho korenia
8 klinčekov
½ lyžičky semienok čiernej horčice
2 strúčiky cesnaku (prelisované)
3 cm zázvoru nastrúhaného najemno
2 lyžičky tamarindovej pasty
soľ podľa chuti
1 lyžička trstinového cukru
50 ml jablčného octu
200 ml vody
500 g bravčového stehna nakrájaného na kocky
4 cibule nakrájané nahrubo
4 lyžice rastlinného oleja

multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro

Postup:

  1. Do mixéra vložte chilli papričky, rascu, kurkumu, škoricu, kardamom, čierne korenie, klinčeky, horčicové semienka a rozmixujte na jemný prášok. Prášok pre istotu ešte preosejte cez jemné sitko. Do mixéra k preosiatemu prášku pridajte cesnak, zázvor, tamarindovú pastu, soľ, cukor a ocot a všetko rozmixujte na konzistenciu hladkej pasty. V prípade potreby pridajte pár kvapiek vody, aby sa zmes dobre premiešala. Touto zmesou potrite mäso a nechajte marinovať aspoň 15 minút, najlepšie však cez noc v chladničke.    

  2. Mixér nevymývajte a rovno v ňom rozmixujte cibuľu na pastu.   

  3. Hrniec zapnite na program Varenie bez veka, pridajte 2 lyžice rastlinného oleja a cibuľovú pastu.  

  4. Cibuľovú pastu restujte do doby, kým sa odparí všetka voda a pasta zhustne. Keď vody ubúda, je potrebné miešať častejšie, aby sa pasta nepripaľovala na dno nádoby. Pridajte 2 lyžice rastlinného oleja a mäso vrátane marinády. Restujte do doby, kým je mäso rovnomerne opečené zo všetkých strán. Potom vypnite program Varenie bez veka.  

  5. Pridajte vodu, zamiešajte a nasaďte veko. Nastavte program Tlakové varenie na dobu 15 minút. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP a nechajte tlak uvoľniť prirodzene. Bravčové vindaloo podávajte s ryžou alebo naanom.     

 

Bravčové vindaloo