Broskyňová panna cotta

Broskyňová panna cotta

8 porcií

 

40 minút + 6 hodín chladenie

 

Panna cotta je nepečený taliansky dezert, ktorý svojou popularitou šliape na päty aj preslávenému tiramisu. Panna cotta je však oveľa ľahšia, a tak je pre letné maškrtenie ako stvorená. Vsaďte na sezónne ovocie a vyskúšajte variantu s broskyňou, ktorú si obľúbila profesionálna cukrárka Tamara Adamčíková

 

Suroviny:

500 g zrelých broskýň
3 lyžičky jemne mletej želatíny
500 ml smotany na šľahanie (35 % tuku) 
80 g práškového cukru  
1 vanilkový́ lusk 
šťava z polovice citróna   

 Postup:

  1. Najprv si pripravte broskyňové pyré – očistené broskyne rozmixujte vo Vital Blende, chvíľu povarte a následne prepasírujte.    

  2. Teraz prichádza čas na želatínu. Riaďte sa návodom na obale, spravidla však stačí nechať prášok napučať v dostatočnom množstve vody. Trvá to asi 5 minút.    

  3. Smotanu vlejte do nepriľnavého hrnca, pridajte broskyňové pyré, cukor a vanilku. Po dosiahnutí bodu varu odstavte, primiešajte želatínu a dochuťte šťavou z citróna.    

  4. Hneď ako sa želatína úplne rozpustí, zmes preceďte a rozdeľte do ôsmych pohárov.   

  5. Panna cottu uložte na 4 – 6 hodín do chladničky a následne podávajte s rozvareným, mierne dosladeným ovocím.   

 

Broskyňová panna cotta