Jarný krém z medvedieho cesnaku

Jarný krém z medvedieho cesnaku

4 porcie

30 minút

Krásne zelený, s jemnou chuťou a nežne cesnakovou vôňou... Presne taký je krém z medvedieho cesnaku, ktorý si pripravíte rýchlo a ľahko. Medvedí cesnak má antibiotické a dezinfekčné účinky a vysoký obsah vitamínu C, čo vaše telo ocení hlavne v jarných mesiacoch, kedy potrebuje dodať energiu.

Suroviny:

1 lyžica olivového oleja
2 veľké zemiaky
1 cibuľa
1 l zeleninového vývaru
100 g medvedieho cesnaku
150 ml smotany
štipka muškátového oriešku
soľ a čerstvo zomleté korenie podľa chuti

Multifunkčný hrniec ETA Tauro

Postup:

  1. Na multifunkčnom hrnci Tauro zapnite program varenie bez veka a nalejte olej. Akonáhle sa olej rozohreje, osmažte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridajte zemiaky a zalejte zeleninovým vývarom. Vypnite program varenie bez veka, nasaďte veko a nastavte program tlakového varenia na 5 minút. Po skončení programu odpusťte paru, dajte dole veko a všetko dôkladne premiešajte.
     
  2. Zapnite program varenie bez veka. Prisypte medvedí cesnak nasekaný nadrobno a chvíľu spoločne prevarte. Pridajte štipku muškátového oriešku, soľ a mleté korenie podľa chuti. Všetko premiešajte. Vypnite program varenie bez veka.
     
  3. Krém prelejte do misy, pridajte smotanu a spoločne pomocou tyčového mixéra rozmixujte na hladký krém. Podávajte s opečenými krutónmi a kyslou smotanou.