Maková bábovka s lesným ovocím

Maková bábovka s lesným ovocím

1 bábovka

 

20 minút príprava + 60 – 75 minút pečenie

 

Lesných plodov by ste sa v lete bez problémov prejedli a mak je pre vás v múčnikoch tipom na istotu? Tak to si túto bábovku podľa cukrárky Tamary Adamčíkovej bez pochyby zamilujete. A keď si navyše v mrazničke  urobíte poriadnu zásobu lesného ovocia, môžete si ich dopriať aj mimo sezóny. 

 

Suroviny:

6 vajec
300 g cukru krupice  
180 g zmäknutého masla 
250 ml smotany na šľahanie 
20 g vanilkového cukru   
13 g kypriaceho prášku do pečiva  
450 g hladkej múky 
200 g mletého maku  
350 g zmesi lesného ovocia

 Postup:

  1. Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte (najlepšie hrubou) múkou. Rúru predhrejte na 180 °C.    

  2. Oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky odložte stranou a žĺtky vyšľahajte s krupicovým a vanilkovým cukrom. Následne pridajte maslo a po jeho zašľahaní aj smotanu.    

  3. Bielky vyšľahajte pomocou ručného šľahača do tuha a opatrne vmiešajte do žĺtkovej zmesi.    

  4. Teraz vmiešajte múku s práškom do pečiva a mletý mak a nakoniec opatrne zapracujte ovocie.    

  5. Cesto vlejte do pripravenej bábovkovej formy a pečte 60 – 75 minút.   

  6. Upečenú bábovku nechajte chvíľu vychladnúť a potom opatrne vyklopte. Podávajte poprášenú práškovým cukrom.   

 

Maková bábovka s lesným ovocím