Nakladané paradajky s cesnakom

Nakladané paradajky s cesnakom

 

10 porcií

 

60 minút

Akonáhle ich ochutnáte, pravdepodobne neprestanete , kým neuvidíte dno pohára a potom sa zahanbíte, že ste nič nenechali ostatným. Ušetríme vám sklamanie – paradajok naložte skutočne veľa. Nikdy ich nebude dosť. Pečením úžasne zosladnú a cesnak s tymianom nechá vyniknúť ich pikantnému srdcu.

Suroviny:

2 kg paradajok

2 cesnaky

1 hrsť tymianu

soľ

olivový olej na doliatie

 

ETA Pečenka

hrniec 

4–8 zaváracích pohárov  s viečkom

Postup:

1. Rozhodnite sa, či chcete nakladané paradajky v šupke alebo bez. Pokiaľ ich budete lúpať, narežte im šupku dookola, vložte ich na 2 minúty do vriacej vody, vyberte a ponorte do studenej vody. Šupku potom ľahko dáte dole.

 

2. Paradajky nakrájajte na polovice a vyskladajte do nádoby pečenky rezom hore. Pečte zhruba 40 minút domäkka. Pokiaľ nemáte pečenku, môžete paradajky upiecť na plechu v rúre predhriatej na 180 °C.

 

3. Cesnak olúpte, namočte so soli a potrite ním upečené paradajky. Zľahka ich osoľte a posypte nasekaným tymianom. Priložte dve polovice paradajok k sebe, čím ich spojíte a skladajte ich do pohárov. Zalejte olejom až po okraj, zatvorte a skladujte v chladničke.