Nakladané paradajky s cesnakom

Nakladané paradajky s cesnakom

 

10 porcií

 

60 minút

Akonáhle ich ochutnáte, pravdepodobne neprestanete, kým neuvidíte dno pohára a potom sa zahanbíte, že ste nič nenechali ostatným. Ušetrite si sklamanie a naložte si ich skutočne veľa. Aj keď, povedzme si, nikdy ich nebude dosť. Pečením úžasne zosladnú a cesnak s tymianom nechá vyniknúť ich pikantné srdce.

Suroviny:

2 kg paradajok
2 cesnaky
1 hrsť tymianu
soľ
olivový olej na doliatie

Postup:

1. Rozhodnite sa, či chcete nakladané paradajky v šupke alebo bez. V prípade, že sa rozhodnete olúpať, zjednodušte si to blanšírovaním – narežte im šupku dookola, vložte ich na 2 minúty do vriacej vody, vyberte a ponorte do studenej vody. Šupku potom dáte dole úplne jednoducho.

2. Paradajky nakrájajte na polovice a vyskladajte do nádoby Pečenky rezom hore. Pečte zhruba 40 minút domäkka. Paradajky môžete upiecť aj na plechu v rúre predhriatej na 180 °C.

3. Cesnak olúpte, pretlačte, zmiešajte so soľou a potrite ním upečené paradajky. Následne ich posypte nasekaným tymianom. Priložte dve polovice paradajok k sebe, čím ich spojíte a skladajte ich do pohárov. Zalejte olejom až po okraj, zatvorte a skladujte v chladničke.