Penne s majonézou, rukolou a kuracími prsiami

Penne s majonézou, rukolou a kuracími prsiami

 

4 porcie

 

50 minút + doba odležania

Ľahké kuracie mäso a cestoviny sa skvelo doplňujú. Navyše výroba domácich penne a majonézy môže byť zábava nielen pre vás, ale aj pre vaše deti.

Suroviny:

Cestoviny:

480 g hladkej múky 

vajcia 

 

Majonéza:

50 ml olivového oleja 

50 ml slnečnicového oleja 

5 žĺtkov 

2 lyžičky dijonskej horčice 

soľ a čerstvo namleté čierne korenie 

 

Mäso:

200 g kuracích pŕs 

1 lyžica olivového oleja 

100 g rukoly 

soľ a čerstvo namleté čierne korenie 

 

kuchynský robot ETA Gratus s príslušenstvom hnetací hák, nadstavec na cestoviny a metla na šľahanie

potravinárska fólia
väčšia panvica  

Postup:

1. Do misy robota ETA Gratus preosejte hladkú múku, pridajte vajcia a pomocou hnetacieho háku 10 minút spracovávajte cesto, až bude hladké. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a uložte na 30 minút do chladničky.

 

2. Medzitým pripravte majonézu. Zmiešajte olivový a slnečnicový olej. Pomocou metly na šľahanie v robote ETA Gratus vyšľahajte žĺtky, do ktorých postupne pridávajte zmes olejov. Šľahajte tak dlho, pokiaľ takmer nezdvojnásobí svoj objem. Na záver zašľahajte horčicu a čierne korenie a soľ podľa chuti.

 

3. Odpočinuté cesto vytiahnite a vložte do nadstavca na cestoviny. Použite formičku na penne a ostrým nožom odkrajujte cestoviny v dĺžke zhruba 2 cm. Uvarte ich vo vriacej osolenej vode, zhruba 5 minút aby boli al dente.

 

4. Medzitým osoľte a okoreňte kuracie mäso a opečte ho na panvici na rozpálenom oleji zo všetkých strán dozlata. Vyberte, nechajte 2 minúty schladnúť a nakrájajte ho na plátky. Rukolu zbavte stoniek a nasekajte nahrubo.

 

5. Uvarené cestoviny zlejte, premiešajte s majonézou, posypte rukolou, rozdeľte na taniere a poklaďte plátky mäsa.