Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku

6 porcií

15 minút

Medvedí cesnak je práve v plnej sile. Nájdete ho voľne v prírode, má výnimočnú chuť aj vôňu a patrí medzi životobudiče, je totiž plný zdraviu prospešných látok. Jeho sezóna skoro končí, takže využite čas a užite si jeho nezameniteľnú vôňu a chuť.

Suroviny:

200 g medvedieho cesnaku
50 g kešu orechov
50 g strúhaného parmezánu
150 g extra panenského olivového oleja
soľ a čerstvo namleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Medvedí cesnak umyte pod tečúcou vodou, nechajte odkvapkať a nasekajte ho nahrubo. Vložte do sekáčiku, pridajte orechy, parmezán, osoľte, pridajte čierne korenie a zalejte olivovým olejom. Nasaďte veko a všetko rozmixujte do hladké konzistencie.
     
  2. Hotové pesto presuňte do vyvarených fliaš, vrch zalejte olivovým olejom, aby pesto neoxidovalo a zatiahnite veko. Výborné je s čerstvými cestovinami alebo na hrianke. Pokiaľ pesto nespotrebujete ihneď, môžete ho uchovať v chladničke, v uzavrenej fľaši vám vydrží približne týždeň.