Zemiaky s chorizom

Zemiaky s chorizom

4 porcie

30 minút

Tento pokrm inšpirovaný španielskou kuchyňou rozhodne nie je žiadny „suchár“, ktorý sotva kĺže do krku. Mäkký syr s jogurtom zaistí krémovú konzistenciu, chorizo klobáska sa zase postará o výraznú chuť dotiahnutú k dokonalosti typicky stredomorským korením. 

 

Suroviny:

1 lyžica olivového oleja
1 veľká cibuľa nakrájaná na kocky
3 strúčiky cesnaku (prelisované)
6 veľkých zemiakov nakrájaných na kocky
1 klobása chorizo nakrájaná na kolieska
4 plátky slaniny nakrájané na kocky
3 lyžice sušeného rozmarínu  
3 lyžice sušenej bazalky
soľ,  čierne korenie podľa chuti
200 ml zeleninového vývaru
250 g mäkkého syra
2 lyžice gréckeho jogurtu

multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro

Postup:

  1. Zapnite program Varenie bez veka. V hrnci rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, pokiaľ cibuľa nezmäkne. Pridajte nakrájané zemiaky, chorizo a slaninu a ešte chvíľu opekajte. V prípade potreby podlejte olejom. 

  2. Vypnite program Varenie bez veka. Pridajte rozmarín, bazalku, osoľte a okoreňte. Zalejte vývarom a premiešajte. Zapnite program Tlakové varenie na 5 minút. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP, vypustite paru a otvorte veko. 

  3. Mäkký syr premiešajte s gréckym jogurtom, môžete ochutiť čerstvými bylinkami. Pridajte k zemiakom a podávajte.

 

Zemiaky s chorizom