Jerky pre domácich miláčikov

Jerky pre domácich miláčikov

300 g jerky

5-6 hodín
 

Sušené mäso alias „jerky“ je výsledkom niekoľkohodinového sušenia, vďaka ktorému si mäso zachová prirodzenú chuť. Tieto maškrty môžete jednoducho vyrobiť doma pomocou viacúčelovej sušičky ETA Vital Air II. Takáto pochúťka z čerstvého mäsa je ideálna ako desiata alebo odmena za spoluprácu pre všetky plemená psov. Obľúbi si ju nielen váš psík, ale aj vy.

Suroviny:

1 kg mäsa (z tohto množstva bude cca 300 g jerky)

Postup:

1. Vyberte čerstvé kvalitné mäso. My sme použili hovädzie a kuracie.
2. Ostrým nožom nakrájajte na tenké plátky s hrúbkou 5 mm a položte na plechy do sušičky.
3. Plátky mäsa sušte v sušičke 5-6 hodín na 65 °C.