Mangové chutney

Mangové chutney

2-3 poháre (á 150 g)

95 minút

Chutney je veľmi populárne v Indii, juhovýchodnej Ázii a tiež vo Veľkej Británii, ktorá má s týmito krajinami spoločnú minulosť. Do slovenčiny je chutney (čatní) možné preložiť ako pikantný džem. Je možné ho podávať ku grilovanému mäsu, steakom, pečenej rybe, syrom alebo ako súčasť zálievky na šalát. S pekárňou ETA Delicca II bude navyše príprava hračka. Jeho ostrosť a silu je možné upraviť podľa množstva použitej chilli papričky alebo skúste použiť mletý údený chilli prášok pre ešte zaujímavejší efekt.

Suroviny:

1 chilli paprička 
1 cibuľa 
4 strúčiky cesnaku 
30 g čerstvého zázvoru 
4 zrelé mangá 
1 pomaranč 
1 limetka 
100 g hrozienok 
250 g trstinového cukru 
200 ml jablčného octu 
1 zväzok škorice 
1 lyžica horčičných semienok 

 

pekáreň ETA Delicca II

Postup:

1. Papričku zbavte semienok. Cibuľu, cesnak a zázvor olúpte a všetko nakrájajte nadrobno. Mango olúpte a dužinu nakrájajte na kocky. Z pomaranča a limetky vytlačte šťavu. 
2. Všetky suroviny vložte do veľkej nádoby na pečenie so strednými hnetacími hákmi pekárne ETA Delicca II a zapnite program DŽEM.
3. Po skončení programu vyberte škoricu a hotové chutney rozlejte do čistých, suchých pohárov. Zatvorte a nechajte úplne vychladnúť.