Marhuľové knedličky z odpaľovaného cesta

Marhuľové knedličky z odpaľovaného cesta

6 knedličiek

 


 

Knedličky, čo vás odpália! Verte, že knedličky z odpaľovaného cesta bude radosť pripravovať aj jesť. Cesto má skvelú konzistenciu, nelepí sa, takže budete môcť s “čistými rukami” vyvaľkať pekne hladké knedličky, ktoré si zachovajú svoj tvar aj po varení a do krku skĺznu jedna báseň.

Suroviny:

Cesto:
300 ml mlieka
60 g masla
štipka soli
štipka cukru
250 g hrubej múky 
2 vajcia

6 marhúľ (menšie kusy)

K servírovaniu:
maslo
mäkký tvaroh
pevný tvaroh na strúhanie
orechy 
cukor

Postup:

1. Mlieko, štipku soli a cukru vložte do hrnca. Občas premiešajte a zahrejte na bod varu.
2. Do vriacej tekutiny vsypte múku a miešajte. Cesto miešajte asi minútu. Malo by sa prestať lepiť na varešku a na dne hrnca bude pripečená kôrka.
3. Cesto preložte do hnetacieho kotlíka a na robot nasaďte hák. Miešajte, kým nebude len vlažné. V horúcom ceste by sa zrazili vajcia. Počas miešania kontrolujte, či sa cesto nenalepilo na steny, prípadne odlepte stierkou.
4. Vajcia prešľahajte vidličkou. Postupne ich pridávajte do cesta – asi na trikrát. Nechajte vždy chvíľu zapracovať a prilejte ďalšie. Hotové cesto ešte trochu prepracujte rukami.
5. Do vyššieho hrnca dajte variť vodu. Marhule odkôstkujte. Najlepšie to pôjde narezaním v mieste “vrásky.” Kôstku ľahko vyberiete a marhuľa bude stále vcelku.
6. Marhule zabaľte do cesta a potom vkladajte do vriacej osolenej vody. Varte 8 minút. Knedličky sú hotové asi 2 minúty potom, čo vyplávajú na hladinu. 
7. Hotové knedličky vyberte na tanier a potrite maslom.
8. Podávajte s (osladeným) mäkkým tvarohom, nastrúhaným alebo roztlačeným tvarohom, orechmi, cukrom, rozpusteným maslom.