Olivové krekry

Olivové krekry

 

1 plech

 


 

Návšteva je skoro za dverami a vy ešte nemáte hotové pohostenie? Jednoduché, ale výborné krekry vám pomôžu rýchlo zachrániť situáciu. Cesto nepotrebuje odležať ani kysnúť, stačí zmiešať ingrediencie, vyvaľkať cesto, nakrájať ho a než sa krekry upečú, môžete na dosku alebo tanier jednoducho naservírovať rôzne druhy údenín, syrov a iných pochutín. Hotové chrumkavé krekry už len stačí pridať k ostatným dobrotám a je hotovo.         

Ingrediencie na 1 plech:

80 g hladkej múky
½ lyžičky soli
¼ lyžičky sušeného, mletého rozmarínu
Štipka kypriaceho prášku do pečiva
30 g olív bez kôstky (môže byť zmes zelených a čiernych – celkom asi 10 olív)
30 g vody
10 g olivového oleja

Postup:

1. Múku vsypte do misky a zmiešajte so soľou, rozmarínom a kypriacim práškom.
2. Do misky pridajte nadrobno nakrájané olivy, vodu a olej. Začnite miesiť cesto. Keď už to ide vareškou ťažšie, preneste ho na hladkú podložku a spracujte rukami.
3. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche na obdĺžnik hrubý 2 – 3 mm. Plát nakrájajte na pásy široké asi 1 – 1,5 cm. Preneste ich na plech vyložený papierom na pečenie.
4. Pečte pri 200 °C asi 17 minút ľahko dozlata.