Elegantná čokoládová torta

Elegantná čokoládová torta

12-14 porcií

 

30 minut príprava + 12 hodín chladenie

 

Veľká paráda za minimum času? Tento recept na čokoládovú tortu od Dezertíny si určite zamilujete vďaka jednoduchej príprave, skvelej chuti a elegantnému vzhľadu. Či už sa ho rozhodnete pripraviť na nejakú slávnostnejšiu príležitosť alebo len tak, rozhodne poteší každého milovníka čokolády.

Suroviny:

250 g karamelových sušienok

70 g roztopeného masla

500 ml smotany na šľahanie (33 %)

450 g kvalitnej vysokopercentnej čokolády (aspoň 65 %)

Postup:

  1. Sušienky rozdrvte najemno pomocou mixéra. Vlejte roztopené maslo a dôkladne premiešajte.

  2. Zmes vtlačte do okrúhlej formy a pečte cca 7 min. na 180 C. Potom ju nechajte vychladnúť.
     
  3. V hrnci si ohrejte smotanu na bod varu. Vsypte do nej čokoládu a chvíľu počkajte, kým sa roztopí. Metličkou zmes poriadne dohladka zamiešajte.

  4. Čokoládovú zmes nalejte na vychladnuté sušienky a nechajte cez noc stuhnúť v chladničke. Tortu krájajte nahriatym nožom.

Foto: Vít Mádr