Pistáciové brownies

Pistáciové brownies

cca 15 ks

 

40 minút

 

Sladučké brownies z bielej čokolády podľa šéfcukrárky zlínskej Bitrotéky Valachy Tamary Adamčíkovej vám zaručene osladia život – či už je teplo, alebo zima. Vďaka pistáciám, ktoré tomuto dezertu dodávajú sviežu zelenú farbu, je však ako stvorený pre jarné obdobie aj pohostenie návštev.  

 

Suroviny:

200 g masla    
200 g kvalitnej bielej čokolády   
3 vajcia   
150 g g trstinového cukru
100 g hladkej múky     
100 g pistácií (80 g mletých + 20 g nasekaných na posypanie)     
50 g 100 % pistáciovej pasty (je možné nahradiť rovnakým množstvom mletých pistácií)      
5 g soli  

 Postup:

  1. Čokoládu s maslom rozpustite vo vodnom kúpeli a premiešajte. Výsledkom by mala byť lesklá hladká zmes – tú následne nechajte vychladiť.    

  2. Vajce s cukrom vyšľahajte do hustej peny, do ktorej postupne vmiešajte čokoládovú zmes. Nakoniec po častiach zapracujte preosiatu múku so štipkou soli, pistáciovú pastu a mleté pistácie.    

  3. Cesto vlejte do menšieho plechu vyloženého papierom na pečenie a posypte nasekanými pistáciami. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 – 25 minút.  

Tip Tamary Adamčíkovej: Brownies z bielej čokolády patrí ku sladším dezertom, skvele tak ladí s kyslejším ovocím, ako sú napríklad maliny alebo lesné plody. Môžete nimi posypať cesto ešte pred pečením alebo hotové brownies podávať s ovocným sorbetom, či teplou ovocnou omáčkou.

ETA TIP: So sekaním a mletím pistácií vám pomôže sekáčik ETA Basto alebo nadstavec na robot Gratus v podobe multifunkčného sekáčika. Vo výkonnom stolovom mixéri ETA Vital Blend potom ľahko pripravíte domácu pistáciovú pastu.

Pistáciové brownies